پنیر درست می کنم می خواهم بدانم که : 1- آبی که پس از دلمه شدن پنیر از شیر 



x

پنیر درست می کنم می خواهم بدانم که : 1- آبی که پس از دلمه شدن پنیر از شیر



... برای افزایش وزن قرص هایی مثل فت فست و ایزی فست و افلاطون یا بومبا که تضمینی ...
... پسردار شدن هم خودم هم همسرم-هم میوه و ...
... . اوره چیست؟راههای درمان ان چیست واز چه موادی باید مصرف و چه موادی باید ...
... سونوگرافی كبد گرید 2 تشخیص داده شد. در ضمن بیش از 1 سال است از آترواستاتین ...
... محترم میپرسم ایا قرص گیاهی اسلیم كوئیك ساخت شركت گل دارو اصفهان دركم ...
... 6 ماه دارد.از حدود 1.5-2 ماهگی از گرفتن سینه امتناع میکند.من پس از تلاش هی ...

... چه باید کرد؟ من سیگاری یا معتاد نیستم و کا ...
... کم کنم اهل رژیم نیستم ولی هر چقدر لازم باشه پیاده روی میکنم. در روز چند ...
... مصرف گذشته خوردم که سه ماه از تاریخ انقضای آن گذشته بود آیا ممکن است که ...
... میتونه یک رژیم ...
... سینه هستم. لطفا من را در زمینه تغذیه در این مق ...
... گرید 2 دارم و وزنم 76 و قدم 180 چه رژیم غذایی باید ...
حمایت از ما | مشهدهاست
`

پنیر درست می کنم می خواهم بدانم که : 1- آبی که پس از دلمه شدن پنیر از شیر




باسلام
من درخانه پنیر درست می کنم می خواهم بدانم که :
1- آبی که پس از دلمه شدن پنیر از شیر خارج می شود قابل مصرف است یا خیر اگر هست بفرمائید چگونه می شود مصرف نمود.
2- آیا وقتی به پنیر مستقیما" نمک می زنیم اشکال در جذب کلسیم بدن بوجود نمی آید؟
بهترین روش درست کردن پنیر چیست؟
1- قرص مخصوص مایه پنیر
2- پودر " " "
3- سرکه و آبلیمو و غیره
لطفا" راهنمائی فرمائید در صورت امکان به ای میل آدرس من جواب بفرستید.
a81_ms@yahoo.com
متشکرم

سه شنبه 25/12/1388

پاسخ :
با سلام

در فرآیند تهیه پنیر، آب پنیر و در تهیه کره، دوغ کره به دست می ‌آید.

ماست نیز معمولا از انعقاد و لخته شدن تمامی شیر حاصل می ‌شود اما گاهی ممکن است در اثر تکان یا جابه‌جایی ظروف یا دست‌خوردگی آب بیندازد.

اما در پاسخ به این پرسش که آیا آب پنیر، آب ماست و دوغ کره از حیث تغذیه ‌ای ارزشی دارند، باید بگوییم، بیشترین ارزش را در بین سه ماده فوق دوغ کره یا پس ‌آب کره دارد که در گذشته، دور ریخته می‌ شد اما امروزه در صنایع لبنی بازیابی و از آن استفاده می‌ شود.

دوغ کره حاوی مقدار کمی کلسیم و پروتئین و مقداری ریبوفلاوین و سایر ویتامین‌های گروه B است.

آب پنیر و آب ماست نیز کلسیم و پروتئین چندانی ندارند اما از حیث ریبوفلاوین و دیگر ویتامین‌های گروه B نسبتا غنی هستند و بهتر است از آن ها استفاده شود.

البته آب پنیر به سبب آن که مقداری نمک دارد شاید برای همه قابل استفاده نباشد. در هر حال از این مواد می‌ توان در تهیه غذاها مثلا آش و سوپ یا سایر غذاهای پختنی استفاده کرد.

اضافه کردن نمک به پنیر خللی در جذب کلسیم وارد نمی کند. خوردن پنیر برای کسانی که چربى خون دارند، مبتلایان به ورم كبد و كیسه صفرا هستند، توصیه نمی‌ شود. علاوه بر این، كسانى كه سابقه بیماری قلبى دارند پنیر برای شان ضرر دارد زیرا داراى نمك و چربی اشباع بوده و خوردن هر دوی آن ها برای این گروه می ‌تواند خطر تشدید بیماری‌ شان را فراهم آورد.

پنیر و روش تهیه آن:

پنیر یک ماده ی غذایی جامد است که از شیر دلمه شده ی گاو، بز، گوسفند یا دیگر پستانداران تهیه می شود. شیر، توسط ترکیبی از پنیر مایه و اسیدیفیکاسیون(عملیات کشت دادن شیر با باکتری اسید لاکتیک) دلمه می شود. باکتری ها، شیر را اسیدی می کنند و نقش مهمی را در بافت و طعم اغلب پنیرها ایفا می کنند.

در مورد تعداد کمی از پنیرها، شیر توسط افزودن اسیدهایی مانند سرکه یا آبلیمو دلمه می شود.

در اغلب پنیرها، اسیدیفیکاسیون، در درجات کم تری، توسط باکتری ها انجام می شود که قند شیر را به اسید لاکتیک تبدیل می کنند که برای کامل شدن فرآیند دلمه شدن، به شیر، مایه پنیر اضافه می شود.

مایه پنیر، آنزیمی است که به طور معمول از معده ی دام جوان گرفته می شود، ولی امروزه به طور آزمایشگاهی نیز تولید می شود. مایه پنیرهای گیاهی نیز از گونه های مختلف بوته سینارا(Cynara) گرفته می شود.

صدها نوع پنیر مختلف وجود دارد. ایجاد انواع و طعم های مختلف پنیرها به دلیل استفاده از گونه های مختلف باکتری ها، میزان متفاوت چربی شیر ، تفاوت در زمان رسیدن پنیر، فرآیندهای مختلف پنیرسازی(چدار کردن، کشیدن، قالب زدن و شستن قالب) و گونه های مختلف گاو، گوسفند و یا دیگر پستانداران می باشد. عوامل دیگر شامل رژیم غذایی حیوان و افزودن طعم دهنده هایی مانند آویشن، ادویه یا دود چوب می باشد. اینکه شیر، پاستوریزه شده باشد یا نه، نیز می تواند بر روی طعم پنیر تاثیر بگذارد.

پنیر از لحاظ قابلیت نگه داری و محتوای چربی، پروتئین، کلسیم و فسفات بسیار با ارزش می باشد. پنیر نسبت به شیر، سبک تر و فشرده تر بوده و دارای ماندگاری بیشتری می باشد.

تولید کنندگان پنیر، می توانند در مرکز تولید شیر مستقر شده و از شیر تازه، ارزان و هزینه های کم تر حمل، بهره مند شوند. ماندگاری بالای پنیر، به تولید کننده این اجازه را می دهد تا فروش محصول خود را به زمانی موکول کند که قیمت آن بالا رفته و یا به پول احتیاج دارد. در برخی بازارهای مصرف، حتی پول بیش تری برای پنیرهای رسیده پرداخت می شود.

پنیرها به صورت خام یا رسیده، به تنهایی و یا همراه با دیگر افزودنی ها مصرف می شوند. به هنگام حرارت دهی، اغلب پنیرها ذوب شده و قهوه ای می شوند. برخی پنیرها به خصوص در حضور اسید یا نشاسته، به آرامی ذوب می شوند. دیگر پنیرها، به هنگام ذوب شدن، به صورت کشدار در می آیند که این خصوصیت در غذاهایی مانند پیتزا بسیار لذت بخش می باشد. برخی پنیرها به صورت ناهموار ذوب می شوند، چربی آن ها به هنگام حرارت دهی جدا می شود، در حالی که برخی پنیرهای دلمه شده با مقدار کمی اسید، شامل هالومی وریکوتا، به هیچ عنوان ذوب نمی شوند و حتی در حین پخت، سفت تر نیز می شوند.

ارزش تغذیه ای پنیر
پنیر منبعی غنی ازکلسیم، پروتئین و فسفر می باشد. 30 گرم پنیر چدار حاوی 7 گرم پروتئین و 200 میلی گرم کلسیم می باشد.

به طول کلی، شیر 8 درصد پروتئین، 25 درصد کلسیم، 10 درصد فسفر، 7 درصد روی و 5 درصد ویتامین A ی مورد نیاز روزانه بدن را به همراه دیگر مواد مغذی تأمین می کند.

پنیر و حفظ سلامت دندان
تحقیقات نشان می دهد که پنیرهایی مانند چدار، موزارلا، سوییسی و پنیر آمریکایی می توانند از پوسیدگی دندان جلوگیری نمایند. دلایل متعددی برای این اثر ضد پوسیدگی ارائه شده که عبارت اند از:

* کلسیم، پروتئین و فسفر موجود در پنیر از مینای دندان محافظت می کنند.

* پنیر، میزان بزاق دهان را افزایش می دهد، در نتیجه، اسیدها و قندها را پاک می کند.

* پنیر می تواند دارای اثر ضد باکتریال در داخل دهان باشد.

موفق باشید

 اين مطلب بدون دخالت انساني عينا از اين آدرس کپي شده و تمامي مسوليت آن با ناشر اصلي است.

برترین مطالب


... مسواك زدن در خواب را بفرمائید در خواب با وسواس زیاد در حال مسواك زدن بودم. ...
... اند كه جایی مثل گلزار شهدا می باشند و سنگهای قبر شهدا را می بیند و در بالای ...
... ابادی تعبیر گربه قهوهای در خواب چ ...
... چندم است که من خواب کفش پاشنه بلند می بینیم ایندفعه مشکی بود ومن راحت ...
... در داخل کعبه هستم و جمعی مشغول خواندن نماز و من در بین آنها قرار داشتم ...
... كه فضله (پشكل ) گوسفندان به او پرتاب شده در حالی كه او داشته می دویده به ...

... چگونه به درس خواندن علاقه مند شویم ...
... داشتم درباره اسم "پرنیان".لطفادر باره معنای این اسم وریشه ان اگر چیزی ...
... بدانم تفاوت اضطرا ...
... ریزی برای مطالعه میخواستم. من سال ...
... مصدع اوقات شریف شده پوزش میطلبم.دارایپسری13ساله هستم که دوست دارم به طریق ...
... رئوس ثمانیه (مربوط به منطق) چیستند؟ ...

سایر مطالب

سایر مطالب

سایر مطالب

*