یبوست می گردد ؟ گل سرخ (گل محمدی) که بر روی ماست ریخته شود از یبوست جلوگیری 



x

یبوست می گردد ؟ گل سرخ (گل محمدی) که بر روی ماست ریخته شود از یبوست جلوگیری



... سونوگرافی كبد گرید 2 تشخیص داده شد. در ضمن بیش از 1 سال است از آترواستاتین ...
... محترم میپرسم ایا قرص گیاهی اسلیم كوئیك ساخت شركت گل دارو اصفهان دركم ...
... 6 ماه دارد.از حدود 1.5-2 ماهگی از گرفتن سینه امتناع میکند.من پس از تلاش هی ...
... درباره داروی اورامین اف بگید. آیا واقعا واسه چاق شدن تاثیر داره یا عوارض ...
... گرید ...
... قرص آلگومد چیست؟و مصرف آن چه فوائد وعوارضی دارد.وجهت كاهش وزن وكاهش اشتها ...

... ایمنی بدن مصرف چه موا ...
... که دوست دارم افزایش وزن داشته باشم با گرفتن رژیم های چاقی حدودا 2 کیلو ...
... شیرین بیان جهت بهبود لکه های ...
... ...
... برای ...
... چه باید کرد؟ من سیگاری یا معتاد نیستم و کا ...
حمایت از ما | مشهدهاست
`

یبوست می گردد ؟ گل سرخ (گل محمدی) که بر روی ماست ریخته شود از یبوست جلوگیری




آیا ماست باعث ایجاد یبوست می گردد ؟ گل سرخ (گل محمدی) که بر روی ماست ریخته شود از یبوست جلوگیری می کند یا نه ؟
شنبه 23/8/1388

پاسخ :
با سلام
دوست محترم بعضی اعتقاد دارند که مصرف شیر و ماست موجب یبوست می شود. اصولاً علت یبوست بعضی افراد در نتیجه ی مصرف شیر را، باید در عوامل دیگری در مورد آن جستجو کرد.
برای درمان یبوست در مرحله‌ی اول استفاده از رژیم‌های غذایی حاوی فیبر مانند سبزی‌جات؛ میوه‌ها و خوردن مایعات به خصوص آب به مقدار کافی و داشتن فعالیت فیزیکی بسیار مهم است. چنان چه با رعایت موارد قید شده یبوست ادامه داشته باشد، به سراغ درمان‌های دارویی می‌رویم و لازم است درمان دارویی نیز ابتدا از داروهای کم‌ضرر و بی‌ضرر مانند فیبرهای مکمل غذایی (مانند پودر پسیلیوم) شروع شود و در مرحله‌ی بعدی از داروهای ملین و کم ضرر استفاده می‌شود (مانند شربت منیزیم و لا کتولوز). در مرحله آخر از داروهای محرک که باعث تحریک روده می‌شوند و مصرف طولانی مدت آن‌ها مضر می‌باشد، استفاده می‌کنیم. البته مصرف داروهای محرک حتماً باید در یک دوره ی کوتاه مدت گیرد.
آب ماست از یبوست جلوگیری می كند . منبع پروتئین خوبی برای مشكلات كلیوی است و سلول های ایمنی بدن را فعال می كند.
ماست و سلامت روده ها:
ترکیب میکروبی دستگاه گوارش انسان و میکروب های وارد شده از طریق غذا به دستگاه گوارش می توانند اثرات مفید یا مضری بر سلامت داشته باشند.

شواهد فراوانی نشان می دهند که برخی از باکتری ها که برای تخمیر فرآورده های لبنی مانند ماست استفاده می شوند و تعدادی از میکروب های خاص و مفید دستگاه گوارش، اثرات قدرتمند ضد بیماری زایی و ضد التهابی دارند.

این میکروب ها باعث ارتقای مقاومت بدن نسبت به انواع میکروب های بیماری زا در روده می شوند که خود می تواند به عنوان درمان و پیشگیری در برابر بروز بیماری های ناشی از رشد و تکثیر این میکروب های بیماری زا باشد.

فرآورده‌های "پروبیوتیکی" حاوی باکتری‌های مفیدی هستند که پس از مصرف در روده ساکن می‌شوند و اثرات مفیدی در سلامتی انسان برجای می‌گذارند.

اصطلاح "پروبیوتیک (PROBIOTIC)" که ریشه لاتین دارد، به معنی "برای زندگی" است و سازمان جهانی بهداشت، این اصطلاح را به "ارگانیسم‌های زنده‌ای" اطلاق می‌کند که در صورت مصرف به میزان لازم، اثرات "سلامت‌زایی" موثری برای میزبان خود دارند.

پروبیوتیک، به‌عنوان صفت مواد غذایی حاوی این باکتری‌ها هم به‌کار می‌رود.

در واقع پروبیوتیک‌ها به دو صورت مصرف می‌شوند:

1- به صورت مکمل‌های غذایی به شکل پودر، شربت یا قرص

2- به صورت مواد غذایی غنی شده با پروبیوتیک‌ها؛ مثلا اگر در تولید هرگونه فرآورده لبنی تخمیری مانند ماست، از باکتری‌های پروبیوتیکی استفاده شود، محصول حاصل را پروبیوتیک می‌نامند.

ماست یک غذای سنتی و پُرمصرف است که حاوی مقادیر قابل توجهی از پروبیوتیک ها است. برای تولید ماست از باکتری های "لاکتیک اسید" استفاده می شود که باعث تخمیر شیر و تبدیل قند لاکتوز به اسید لاکتیک می شوند.

توسعه کاربرد پروبیوتیک ها به منظور تعدیل ترکیب میکروبی دستگاه گوارش، دیدگاه های جدیدی را در مورد نقش آنها در سلامت و پیشگیری از بیماری ها ارائه کرده است.

مطالعات زیادی اثرات مفید و درمانی آنها را بر سلامت روده انسان نشان داده اند. در اینجا برخی از مهم ترین شواهد موجود در ارتباط با مصرف ماست و گونه های باکتری "لاکتیک اسید" مورد استفاده برای فرآیند تخمیر شیر و اثرات ارزشمند درمانی و سلامت آنها را به خصوص در ارتباط با عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از بیماری ها از نظر خواهیم گذراند.

ارزش تغذیه ای ماست
ترکیب مواد مغذی ماست همان ترکیب مواد مغذی شیر است که تحت تاثیر نوع و مدت تخمیر و نوع میکروب های به کار رفته کمی تغییر یافته است.

ویتامین های گروه B
اصولا فرآیند تخمیر باعث کاهش ویتامین های شیر در مقایسه با املاح آن می شود، زیرا ویتامین ها نسبت به تغییر عوامل محیطی بسیار حساس تر از املاح هستند.

مهم ترین عوامل موثر حین تخمیر که منجر به کاهش ویتامین ها می شوند، شامل: حرارت و پاستوریزاسیون، اولترافیلتراسیون، هم زدن و شرایط اکسیداتیو هستند. به علاوه نوع کشت میکروبی به کار رفته برای تخمیر نیز بر کاهش مقدار ویتامین های شیر مؤثر است.

گونه های باکتری "لاکتیک اسید" برای رشد و تکثیر به ویتامین های گروه B نیاز دارند که مهم ترین آنها B12 است. برخی از گونه ها نیز قادر به سنتز B12 هستند. بنابراین، انتخاب دقیق گونه های باکتری به کار رفته برای تخمیر می تواند عامل مهمی در جهت پیشگیری از کاهش قابل توجه B12 در محصول نهایی باشد.

لاکتوز
لبنیات تنها منبع تامین کننده قند لاکتوز هستند. پیش از انجام تخمیر، مقدار لاکتوز در شیر تقریبا 5 درصد است. باکتری "لاکتیک اسید" باعث تبدیل قند لاکتوز به اسید لاکتیک می شوند. لذا خاصیت اسیدی ماست از شیر بیشتر است.

به همین دلیل افرادی که دچار بیماری "عدم تحمل لاکتوز" هستند، ماست را بهتر از شیر تحمل می کنند.

پروتئین
معمولاً، مقدار پروتئین در ماست های کارخانه ای بیشتر از شیر است، زیرا در طی تهیه ماست به منظور ایجاد قوام بیشتر، مقداری شیر خشک بدون چربی نیز به ماست اضافه می شود. این اعتقاد وجود دارد که پروتئین ماست بسیار راحت تر از شیر هضم می شود، زیرا باکتری های تخمیر کننده، مراحل اولیه هضم پروتئین را انجام می دهند.

با افزایش زمان نگهداری ماست، هضم پروتئین آن بیشتر خواهد شد. به هنگام تخمیر شیر هم حرارت و هم تولید اسید منجر به دلمه شدن کازئین شیر می شود. این شرایط قابلیت هضم پروتئین را به شدت افزایش می دهد. بنابراین، پروتئین های ماست در مقایسه با شیر از کیفیت زیستی بسیار بالایی برخوردار هستند.

چربی ها
چربی های شیر نیز در طی تخمیر دچار تغییر می شوند. نشان داده شده است که غلظت اسید لینولئیک کنژوگه در ماست بیشتر از شیر است. این اسید چرب خاصیت تحریک سیستم ایمنی و ضد سرطانی دارد. در یک مطالعه جدید در مورد سرطان پستان و روده ، اثرات این اسید چرب بر مهار تکثیر سلول های سرطانی مشاهده شده است.

املاح
ماست منبع خوب کلسیم و فسفر است. در واقع ماست، شیر، پنیر و سایر فرآورده های لبنی فراهم کننده بخش اصلی نیاز به کلسیم در رژیم غذایی روزانه ما هستند.

به دلیل اسیدیته بیشتر ماست، کلسیم و منیزیم آن بسیار راحت تر از شیر جذب می شوند. بنابراین برای زنان در سنین یائسگی که بسیار در معرض خطر اختلالات استخوانی و پوکی استخوان هستند، ماست و سایر لبنیات منبع غذایی بسیار مهم برای کلسیم هستند. همچنین، اسیدیته بالای ماست باعث خواهد شد اثر فیتات در کاهش جذب کلسیم و سایر عناصر دو ظرفیتی نیز کم شود.

مکانیسم های ارائه شده در مورد مزایای بالقوه ماست بر عملکرد روده
ترکیب میکروبی روده

لاکتوباسیل ها یکی از میکروب های موجود در ترکیب میکروبی روده کوچک و بزرگ هستند. توانایی پیشگیری از رشد باکتری های بیماری زا در روده از مهم ترین خواص لاکتوباسیلوس هاست. اما برای اینکه لاکتوباسیلوس ها توانایی پیشگیری از رشد باکتری های بیماری زا را داشته باشند، بایستی توانایی سازگاری با محیط روده میزبان را پیدا کنند و بتوانند در دستگاه گوارش برای مدت طولانی زنده بمانند.

بقای باکتری "لاکتیک اسید" تحت تاثیر اسیدیته معده، تماس با آنزیم های گوارشی و نمک های صفراوی است. از طرفی گونه های مختلف باکتری "لاکتیک اسید" از توانایی متفاوتی برای بقا در محیط دستگاه گوارش برخوردار هستند.

پاسخ های ایمونولوژیک روده

بافت لنفوئید بخش مخاطی دستگاه گوارش، اولین خط دفاعی در برابر میکروب های بیماری زای خورده شده محسوب می شود. مطالعات نشان داده اند که باکتری "لاکتیک اسید" منجر به ارتقای عملکرد ایمونولوژیک بافت لنفوئید دستگاه گوارش می شوند. ایجاد اسیدیته پایین، تولید اسیدهای ارگانیک، دی اکسید کربن، پراکسید هیدروژن (به عنوان عامل کشنده باکتری ها)، اتانول، مصرف مواد مغذی و رقابت برای فضای فیزیکی توسط این باکتری ها، از عوامل موثر در این رابطه هستند. همچنین، مطالعات نشان داده اند که مصرف خوراکی باکتری "لاکتیک اسید" از طریق ماست، موجب افزایش ترشح ایمونوگلوبولین A و افزایش تعداد سلول های ترشح کننده آن در روده کوچک موش شده است که این ویژگی نیز وابسته به مقدار مصرف بوده است. ایمونوگلوبولین A نقش اساسی در کنترل باکتری های بیماری زا در روده دارد.
گل سرخ :
بلی یکی از خواص گل سرخ رفع یبوست است.
برای انواع گل رز (ROSE) در فارسی نامهایی مانند سرخ‌گل، گل محمدی یا گل چای ذكر شده است. در بین گونه‌های متنوع رزها و سرخ‌گل‌ها، سرخ گل ایران یا گل محمدی كه از خانوادة ROSACEUS است و در منابع مختلف و در كشورهای غربی و انگلیسی زبان به DOMASK ROSE معروف است. این گونه منحصر به ایران می‌باشد. بطور كلی در منابع مختلف و طبق نظر اكثر كارشناسان زیست گیاهی گونة مذكور از ابتدا در ایران پرورش یافته و از این كشور به دیگر نقاط جهان پخش شده است.گل محمدی اگرچه در شرایط اقلیمی و طبیعی متفاوتی می‌روید، اما نظر به اهمیت كیفیت اسانس آن برای دست یافتن به نتایج مطلوبتر، این گیاه باید در محیط ویژة جغرافیایی و طبیعی پرورش یابد. که در باغات اطراف کازرون محیطی مناسب جهت کاشت و داشت این گیاه فراهم است. زمان آبدهی گل نباید مختص به دوران گل دهی باشد بلکه در همه ی فصول باید ابیاری شود. تا محصول خوب و مرغوبی به دست آید. گل محمدی یا طلای معطر از نظر ویژگیهای فیزیكی و شكل ظاهری دارای خصوصیات زیر است:گل نیمه پر پر، صورتی رنگ و بسیار خوشبو، برگ‌گلها به شكل تخم مرغی، دارای 5 تا 7 برگچه و یك دم برگ، شكل گیاه آن بوته‌ای پر پشت با بلندای نزدیك به 1.5 متر، دارای خارهای ریز بیشمار روی ساقه‌ها به ویژه در ساقه‌های جوان آن، که در طب سنتی شهرستان کاربرد فراوان دارد. از جمله:اگر گلبرگ تازه ی گل محمدی را روی چشمان خود بگذارید ، به چشمان شما قوت می دهد ، کسانیکه به تقویت چشم خود علاقه مند هستند، گلبرگ های تازه ی گل محمدی را روی چشمان خود گذاشته و ببندند و بخوابند و صبح که چشمان خود را باز کنند خواهند دید که تا چه اندازه مفید و موثر واقع شده است . هم چنین از گبرگهای این گل برای رفع یبوست های مزمن همراه با ماست یا سالاد استفاده می شود.
برای رفع سردرد بوییدن گل محمدی بسیار نافع است. گلبرگ های گل محمدی همراه با بهار نارنج اختلالات عصبی ، تپش قلب و حالت صرع و بیخوابی را تسکین و تخفیف می دهد. از اسانس این گل در تهیه ی انواع عطریات و عرقیات استفاده می شود. از گلبرگ های گل محمدی مربای خوشمزه و معطری تهیه می شود به این ترتیب که ؛ ابتدا شصت و پنج گرم گلبرگ گل محمدی را در یک لیترو نیم آب روی آتش بگذارید وتا به جوش بیاید وقتی به جوش امد از روی اتش برداشته ودر ظرف را می گذاریم تا به مدت دوازده ساعت بماند و دم بکشد ،بعد آن را با صاف کرده و یک کیلو نیم شکر به آن اضافه کرده و روی اجاق قرار دهید تا به جوش بیاید وقتی به جوش آمد ،کف روی آن را گرفته بعد از چند جوش ، آن را از روی آتش برداشته و یک استکان گلاب نیز به آن اضافه می کنیم تا معطر بماندو سپس مصرف نمایید .
موفق باشید

 اين مطلب بدون دخالت انساني عينا از اين آدرس کپي شده و تمامي مسوليت آن با ناشر اصلي است.

برترین مطالب


... ای را در خواب دیدم که ایشان دست بر گردنم انداخته وصورت مرا بوسید 30 ساله لیسانس ...
... ام را تغییر داده و از پسر تبدیل به دختر شده ام . تقریبا از روی اجبار تعبیر ...
... زیر در خواب چیست؟ 1-گرفتن ماهی بزرگ با قلاب ماهیگیری 2-درددل کردن زن ...
... مسواك زدن در خواب را بفرمائید در خواب با وسواس زیاد در حال مسواك زدن بودم. ...
... اند كه جایی مثل گلزار شهدا می باشند و سنگهای قبر شهدا را می بیند و در بالای ...
... ابادی تعبیر گربه قهوهای در خواب چ ...

... بدانم تفاوت اضطرا ...
... ریزی برای مطالعه میخواستم. من سال ...
... مصدع اوقات شریف شده پوزش میطلبم.دارایپسری13ساله هستم که دوست دارم به طریق ...
... رئوس ثمانیه (مربوط به منطق) چیستند؟ ...
... توضیح دهید. آینده ی شغلی آن چگونه است؟ چه دروسی گذرانده می‌شود؟ ... 14 ...
... دانشگاهی چیست؟و چه كسانی میتوانند در این رشته شركت كنند؟ - 16 ساله - دبیرستان ...

سایر مطالب

سایر مطالب

سایر مطالب

*